tisdag, september 26, 2006

Årets vinnare korade

Vid en festlig cermoni förlagd till chateu von Oben kårades så årets vinnare i det första årliga solroschampionatet. Det hela skulle visa sig bli en tät uppgörelse mellan Stefan "ståndaren" Edlund och Johan Vestberg med bihang där Vestberg till sist skulle stå som totalsegrare. Det visade sig följaktligen att det utstuderade partnerskapet med grannen blev ett strategiskt genidrag.

Pitesonen Thomas Johansson som tidigt i tävlingen visat framfötterna tog hem det instiftade spurtpriset "först till en meter" och gick under finalen även hem i det kvinnliga lägret med sin personliga tolkning av Nils Poppe som ung. Dock blev han övertrumfad av Ståndaren Edlund som med sina 370 cm tog hem titeln "Längsta solros"med förkrossande tydlighet. Då finalen avgjorts skulle det dock visa sig bli ingen mindre än Johan "Böldpesten från Billsta" Vestberg som drog hem grand slam i o m vinst i både klassen"Störst Blomkorg" (34cm) och "Peoples choice award".

Värre gick det tyvärr för förhandsfavoriten och kvällens värd Mikael von Oben som i princip inte tog någon slam alls förutom Söndagens rigorösa slamsugning av parkettgolvet. Till allas glädje kårades han dock till kvällens vinare av en enhällig jury.

Solrosakademien önskar härmed alla tävlande och trogna fans en god fortsättning på året och på återseende.

Vid pennan,
Miklos Papakostas

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att man kan vinna en solrostävlings totalseger med en GURKA.... Reglerna måste ses över till nästa år...

Anonym sa...

Ja, gurka eller böna (stina) spelar ingen roll. Ty charm går inte odla. Hi hi