tisdag, juni 20, 2006

Ställningen i Open-klassen

Ok, deltagare i Open-klassen. Då var det dags att uppdatera ställningen och som tidigare bifogar ni er rapport till det här inlägget. Det ryktas om att vissa av er nu nått över metern vilket låter högst osannligt/oroande.

Von Oben för solrosakademien

onsdag, juni 14, 2006

Utplanteringen är nu även genomförd vid chateu von Oben.
Read´em and weap, fellow contestants!

/Mikael

Växtkraft

Här växer det så att man får hålla i hatten. Vill bara på detta sätt förmedla den äkta norrländska styrkan som inte visar några nåder. Här behövdes inte några anabola eller viagra för att få den att leta sig uppåt mot varmare nejder eller skrevor (Här lär nog Webmaster kliva in och censurera, mot förmodan och med all rätt enligt paragraf 69 i den solroska lagstadgan.) I alla fall blev jag onekligen impad då fröpåsen sa ifrån och grodde på egen hand. / Bönstjälken alias Gunter

söndag, juni 11, 2006

TT´s utsände rapporterar



Från det allra hemligaste ovala rummet kommer här lite bilder från Giraffen som nu har passerat det näst intill ouppnådeliga 100 cm. TT´s utsände har nästlat sig in i det allra heligaste med hjälp av CIA eller den så kallade Central Intelligence Agency och som startades upp av Harry S. Truman over there. Dessa unika bilder visar nu här Giraffen i dess ståtligaste prakt efter att den har letat sig uppåt mot nådeliga höjder. Det kan dock nämnas att syrgas är att föredra här uppe, allt för att förhindra en tillbakaklättring till baslägret. För övrigt är Mount Everest ganska så högt.
I bakgrunden kan synas odlaren själv, bönstjälken kallad, liksom en smal men mycket smärt Hitchcock så passerar han oftast oförsynt förbi.

Efter detta dravvel så kan jag passa på att hälsa till övriga deltagare att kogödsel och benmjöl i diverse former är att föredra om man ska uppnå högre höjder. Må bäste man eller kvinna vinna och som vi alltid säger här på östkusten, må solrosarna vara med eder alla // Tjopp

lördag, juni 10, 2006

Senaste nytt, TT Express: Spurtpriset nått!!

Kort information från den nu så kallade Bönstjälken Johansson. Giraffen har nu uppnått det första delmålet och kammat hem spurtpriset på 100 cm lång solros. Mera information och bilder kommer senare // TT


Tillägg från solrosakademien:
Vi gratulerar junker Johansson till att ha uppnått den kvalificerade höjden av ett hundra centimeter. Akademien har vid senaste stämman fastslagit att det utfästa spurtpriset utöver tillbörlig prestige även kommer att bestå av av ett stycke näverkeps med hakrem. En insamling till förmån för näverkepsinköpet kommer att genomföras senare i sommar. Mottag våra gratulationer!

Pressrelease: Brett utplanterar solrosor

I skydd av nattens mörker har Bretts solrosbestånd utplanterats på hemlig plats. Beväpnad med beprövade planteringsredskap såsom gaffel och händer grävdes det med djup frenezi i myllan. Priset var dock högt då myggen nästan åt ihjäl solrosodlaren.

söndag, juni 04, 2006

In´t nu men NU




... är de första rosorna satta utomhus. Borde ju vara värt ett spurtpris i sig! /J

Finlands sak är vår!

Snubblade på följande!

(http://www.fs4h.fi/solros.htm)
Resultat i solrostävlingen år 2005
Österbotten
Bästa resultat i Österbotten uppnåddes av Alexander Tupeli från Larsmo 4H med 559 poäng
Södra Finland
Bästa resultat i Södra Finland uppnåddes av Anton Sundström Pojo 4H med 511 poäng.
De bästa resultaten i solrostävlingen 2005


Vi har utmanare i öst!
/ J