söndag, maj 21, 2006

Anmälan till Open-klassen



Den mediahype som skapats kring solros-vm har gjort att trycket på akademien angående utökande av deltagarlistan varit minst sagt monstruöst. För att tävlingen inte ska diffundera ut i något vi inte kan hantera eller känna igen, samt för att försäkra att endast personer som ämnar fullfölja racet deltar, öppnas nu högtidligt anmälan till Open-klassen. Tu tu tuuut!

Open-klassen är en tävling som går parallellt med formella solros-vm och möjliggör en senare entré in i huvudtävlingen om man visat sig värdig de officiella deltagarnas gunst.

Kriterierna för att delta i vm:s Open-klass är följande
1. Man måste odla minst ett stycke solros
2. Man måste via diverse lösa förbindelser vara bekannt med minst ett stycke person ingående i solrosakademien (Se presentation av deltagare 1-7). Här bör tilläggas att även obskyra relationer/släktskap som styvfarfar, brevkompis och buksvåger accepteras.

Nu är det alltså upp till bevis för alla er storskrävlare som stått och spännt med bre-hängslena över era dignande odlingsmeriter. Lägg till er anmälan som en "comment" till detta inlägg. Nödvändig information är namn samt valfri beskrivning av er person.

Vi kommer hädanefter kontinuerligt uppdatera ställningen i Open-klassen genom att lägga upp liknande inlägg som detta, där ni på egen hand kan avlägga statusrapport.

/Solrosakademien

5 kommentarer:

Anonym sa...

Namn: Egon Wallberg

Tigigare meriter: Har i rakt nedstigande led gett upphov till dottersonen Mikael "von Oben" Sellin. Say no more, say no more.

Strategi: Satsar som vanligt på kvantitet. Om man inte sår minst 2000 hektar är det inte lönt att vara med.

Anonym sa...

Namn:
Stefan "Steifmaister" Nord

Plats:
Carlshem, Umeå

Odlingsförhållanden:
Vindstilla. Sol från 14:00 t.o.m ~00:00. Varmt så in i h*vete enligt oberoende observatörer.

Tidigare meriter:
Var först i Sverige med att importera "Soolblomma af Peru" eller som den kallas i folkmun, solros.

Strategi:
Inleder odlingen med semester på Bali under månaden Juni. Detta borde ge övriga deltagare en rimlig chans att komma igång innan "yours truly" kommer hem och sopar matta ;-)

Anonym sa...

Namn:
Sara "Inte ett grönt finger" Rimpi

Aktuell längd på solros: 43,5 cm

Verkar som att man kan stå sig rätt bra i detta fält trots all kompetens som de ordinare deltagarna säger sig besitta även om man planterar sent och bara sår två frön... Är nu inne på dag 20 och kan meddela att mina två exemplar fortfarande lever - vilket är ett smått mirakel med tanke på hur extremt dålig jag i allmänhet är på att komma ihåg att ta hand om och vattna mina växter.

Jag inser att jag nu bryter mot kutymen här på bloggen genom att INTE hävda att det är just jag som är bäst och kommer att vinna men jag lovar att om någon av mina två blommor överhuvudtaget överlever midsommar så finns det åtminstone en chans att jag kommer att ändra inställning =)

Anonym sa...

Namn:
Katarina "Helianthus annuus" Nordfjäll

Tidigare meriter:
Född under en gran i inlandets djupa urskogar. Har idkat skogsplantering sedan jag var en tvärhand hög. De tallarna är nu en sisådär 200-300m höga. Trots växtzon 7 har jag lyckats driva upp både fruktbärande äppel-, och plommonträd. Dessutom växer det numer palmer på beachen i stugan. Odla solrosor här i Umeå? En bit av kaka...

Strategi:
Kvantitet? Oj, oj oj Egon. Inte rätt val. Det är ju kvalitet som gäller! All om sorg och kärlek till ett par plantor (och j-ligt mycket gödsel!).

Hemligt vapen:
Odlingsrum med värmelampor som står på dygnet runt.

Anonym sa...

Namn: Åsa-Nisse von Växtwerk

Tidigare meriter: medlemmar i 10000 m klubben gold.

Aktuell längd: minst 10 cm mer än alla andras.

Plats: Ålidhöjd och Vindeln

Strategi: Har genom dolda kontakter inom Sveriges kärnkraftverksindustri lyckats få tag på urhemlig ureffektiv radioaktiv gödsel. Hämtar även upp en personlig trädgårdsmästare från våran huvudstad under den mest kritiska torra perioden under juli månad.